Viikon mietelause

"If you can dream it, you can do it." - Walt Disney -

keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Päivää, ystävät

Minusta ystävänpäivänä kuuluu lukea runoja ja ajatella ihmisiä, joista tykkää. Minulla ei ole tarjota ystäväpalvelua, mutta jos haluat voittaa runokirjan, osallistu ystävänpäivän arvontaan!Runometsän ystävänpäivän arvonta toteutetaan seuraavasti: kirjoita kommenttikenttään, mitä, millaista tai miten rakkaus on. Jos et tiedä, mutta haluat silti osallistua arvontaan, piirrä sydänsymboli. Voit osallistua myös Runometsän facebook-sivulla.

Osallistua voi kuka tahansa, mistä maasta tahansa, kukin yhden kerran. Kaikkien osallistuneiden nimet tai nimimerkit asetetaan aakkosjärjestykseen. Metsänhoitaja osoittaa niitä sormella lukien puoliääneen entten tentten -runoa. Se, jonka nimeä sormi osoittaa sanan "pois" kohdalla, voittaa palkinnon. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköisin viestimin, ja hänen nimensä tai nimimerkkinsä julkaistaan täällä blogissa ja facebookissa. Voittajalle ei voittamisen vuoksi lähetetä ylimääräisiä mainoksia, mutta metsänhoitaja pidättää itsellään oikeuden sujauttaa käyntikorttinsa palkintokirjan väliin.

Arvonnan palkintona on runokokoelma Rakkauden satunnaisotanta. Voit osallistua arvontaan, vaikka sinulla olisikin jo kirja - voithan antaa sen lahjaksi ystävällesi tai varustaa sen bookcrossing-tarralla ja lähettää sen valloittamaan maailmaa.

Hyvää ystävänpäivää kaikille Runometsän ystäville! Jos tykkäät blogistani, käy facebookissa tykkäämässä blogin sivusta. Jos et tykkää, niin älä käy. Toivon sinulle silti rakkautta elämääsi.


Koska lyhyet postaukset ovat ärsyttäviä, lukekaamme vielä Saima Harmajan runo kokoelmasta Hunnutettu. Sen e-kirjaversio on ilmestynyt Elisa Kirjalta 2013, ja se on myös ilmestynyt osana kokoelmaa Saima Harmaja: Kootut runot, joka on saatavilla Elisa Kirjan lisäksi mm. Storytel-palvelusta. Koska Hunnutettu-teoksen tekijänoikeudet ovat jo vanhenneet, voimme puhtain omin tunnoin nauttia koko runosta. Kirjakaupat eivät tue Runometsä-blogia. Onneksi muutamia klassikoita saa Elisa-kirjalta ilmaiseksi.

Pidän Harmajan tavasta tarkastella rakkauden poolisuutta. Ehtymättä putoava ruususade on myös ihana ilmaus! Mitä sinä pidät?

Rakkauden tyttäret 

Ikuinen Rakkaus, mi poveen jää, 
kaks nöyrää sisarusta synnyttää. 
On Tuska vanhempi. Tuo, kalvas kovin 
ja mykkäkieli, kivun-herkin povin, 
käy silmin nähden kaikki salat maan, 
mut milloinkaan ei avaa huuliaan. 
On sisko toinen Hyvyys huntupää. 
Hän silmin sidotuin ei mitään nää, 
mut kukkasia kylvää yli maan 
hän sokein käsin, armo huulillaan. 

Hämyssä sydäntemme kauas vie 
niin taivaallisten sisarusten tie, 
ja ruususade putoo ehtymättä, 
kun Tuska ohjaa armahtavaa kättä. 
Mut joskus ihmissumun säde poistaa, 
ja tyttärien läpi äiti loistaa, 
siks kunnes syvimmässä hymyssään 
ne yhteen sulavat, ja valoon jään. 

lainattu Saima Harmajan runokokoelmasta Hunnutettu, ePUB-tiedosto, Elisa Kirja 2013

4 kommenttia:

 1. <3 se on ihana tunne! Hyvää ystävänpäivää :)
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. En muista kenen runo, mutta jotenkin näin: Mieleni tekee rukiista leipää. Sinun sanoissasi on sama maku... Jotain hyvin olennaista rakkaudesta, eikö?
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Arvonnan tulos on selvillä: voittaja on Minna. Onneksi olkoon! Otan pian yhteyttä.

  VastaaPoista