Siirry pääsisältöön

Missä blogeja luetaan

Follow my blog with BloglovinMiten blogit ylipäätään löytää? Missä ja milloin niitä luetaan? Kuka tänne edes eksyy? Jotkut ilmeisesti, vaikkei vakituisia seuraajia näytä monta olevankaan.

Liitin Runometsän juuri onnistuneesti blogloving-palveluun, toivoen, että joku löytää sitä kautta tiensä juuri tänne. Myös blogipolku ja blogit.fi on käytössä. Tekniikka ei ole aivan vahvin alani, mutta sitäkin on opeteltava ainakin vähän, vaikka blogger onkin varsin toimiva valmispohja. Aina välillä pitää myös kurkistaa koodiin. Ei se pure. Jos on koulussa oppinut ruotsia ja englantia, niin oppii kyllä html-kieltäkin. Sitä paitsi humanisteille tarkoitetuissa ohjeissa on valmiit koodinpätkät, joten tarvitsee osata vain kopioida ja liimata - ja älytä liittää koodi html-osioon eikä siihen ruutuun, johon muuten kirjoittaa.

Itse olen löytänyt muita runo- ja kirjallisuusaiheisia blogeja etsimällä hakukoneista tai klikkailemalla kavereiden jakamia linkkejä facebookissa. Bloggerissa on myös tuo kätevä blogienseuraamistoiminto, joten en juurikaan käytä noita polkuja ja lovingeja ym. Mutta silloin kun etsii jotakin uutta, niiden hakutoiminnoilla voi löytä kaikenlaista jännää.

Miten ja mistä sinä löydät ne blogit, joita haluat lukea? Mitä aiheita seuraat? Mitkä ovat suosikkiblogejasi (lisää linkki tai URL-osoite, niin minäkin pääsen kurkistamaan)? Vastaa ja osallistu arvontaan: voit voittaa yhden kappaleen uunituoretta runokokoelmaa Rakkauden satunnaisotanta. Arvonta suoritetaan elokuun lopussa virallisen valvojan poissaollessa metodilla Enten tenten.

Kommentit

  1. Itse olen löytänyt parhaimmat blogit katsomalla blogiani kommentoineen blogia tai tutustumalla muun mielenkiintoisen blogin seurattavien blogien luetteloon (näkyy internetversiossa). Näin olen löytänyt samanhenkisiä blogeja. Myöskin näin arvontojen kautta löytää uusia kivoja blogeja. Mukana arvonnassa. mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Olen etsinyt uusia blogeja Blogit.fistä. Välillä hyviin törmää myös Facebookissa, bloggaajien ryhmässä esim ja kaverien suosituksista olen myös löytänyt ja samanhenkisten ihmisten blogilukemistoluettolosta. Seuraan aika laajalla skaalalla blogeja, esim. matkailu, kirjallisuus, aktivismi/feminismi, sisustus, ruoka, muoti yms. kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Otan mielelläni vastaan vinkkejä runo- ja taideblogeista. Minua kiinnostaa myös valokuvaus, isojen naisten muoti sekä kierrätys ja kaikenlaiset DIY-projektit. Tännekin saa laittaa linkkejä, kunhan niiden takaa löytyy asiallisia sivustoja eikä mitään kovin säädytöntä...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joutsenlaulua

Osaan harvoja runoja ulkoa, mutta jos jokin runo on minulle erityisen tärkeä, se alkaa useiden lukukertojen tuloksena soida päässä. Yksi sellainen on Otto Mannisen Joutsenlaulua, kokoelmasta Säkeitä I vuodelta 1905.

Ui merta ne unten päin utuista rantaa. Niit' aallot ne kantaa kuin kuultoa lunten.
Pois, pois yli aavain on polttava kaipuu. Mut vain se, ken vaipuu, se sävelet saa vain.
Mi helinä ikään yl' ulapan hiipi? - Vain uupunut siipi, vain mennyt ei mikään. 
Otto Manninen 1905


Mannisen kieli on kaunista, soinnikasta: hän hallitsee niin alku- kuin loppusoinnunkin. Runo toistaa - hyvin kauniilla tavalla - vanhan uskomuksen, jonka mukaan joutsen laulaa vain tehdessään kuolemaa. Sitten kun minun on aika lähteä tästä elämästä, toivoisin lähteväni joutsenen lailla, pehmeästi, laulaen, vedessä kelluen.

Mietin ja katselen Berliiniin talvehtimaan jääneitä joutsenia. Kuinka ne pärjäävät, jos joki jäätyy umpeen? Kaipaavatko ne jonnekin, ja jos niin minne? Sitäkin mietin, että minne mi…

Ekaa kertaa lukemassa

Eilen olin ensimmäistä kertaa lukemassa ääneen oman kirjani runoja. Jännäähän se oli. Kourallinen runonystäviä kokoontui Berliinin Suomikeskukselle kuuntelemaan runoja ja musiikkia sekä kahvittelemaan ja laulamaan yhdessä. Seuraavassa pieni kuvakimara tilaisuudesta.Kiitokset yhteistyöstä, Berliinin Suomi Keskus, kiitokset Satu ja Anni, kotiväki sekä kaikki innokkaat kuulijat!

Miten opiskella ruotsia opiskelematta ruotsia

Kuulutko sinäkin niihin, joille koulun ruotsin tuntien muisteleminen aiheuttaa ahdistusta? Minä saan näppylöitä prepositioista, enkä meinaa millään muistaa, ovatko sanat en vai ett. Kaiken lisäksi olen nähnyt painajaisia ruotsinopettajastani - vaikka minulla oli ruotsista kymppi.

Innostuin pari vuotta sitten pohjoismaisesta elokuvasta, luultavasti ja ihan rehellisesti siksi, että Ruotsissa ja Tanskassa on niin söpöjä näyttelijöitä. Mutta kun saksalaiset dubbaavat kaiken filmimateriaalin jonka saavat käsiinsä, niin en päässyt lainkaan kuulemaan, millaisilla äänillä puhuvat esimerkiksi Mikael Persbrandt, Ulrich Thomsen tai Iben Hjeile. Joo, Persbrandt puhuu Philip Moogin äänellä, ja täytyy myöntää, että hyvinhän Moog dubbaa. Mutta kun minä tahdon kuulla ehtaa aitoa skandinaavia. Niin oli pakko ruveta kertaamaan ruotsia. Hävettää myöntää, että vaikka minulla on papereissa virkamiesruotsin tutkinto, jouduin aloittamaan olla-verbin taivutuksesta.

Ilmoittauduin viime keväänä Neuköllnin kansa…