Viikon mietelause

"Kaikilla matkoilla on salainen määränpää, josta matkustaja itsekään ei ole tietoinen." - Martin Buber -

maanantai 8. toukokuuta 2017

Kalseat pyhimykset

"Mikä tahansa puutarha on maailman helpoin asia, kunhan vain huolehdimme siitä", sanoo Puutarhuri Pötschke, jonka puutarhakalenteria poikani tilaa vuodesta toiseen. En tiedä miksi, eihän meillä ole edes puutarhaa.

Parveke meillä kumminkin on, ja eilen oli niin lämmintä ja aurinkoista, että istutin tomaatit ja metsämansikat. Anoppi muistutti miestäni puhelimessa, että kyllä nyt olisi parasta ottaa taimet yöksi sisään, sillä nyt tulevat Eisheiligen, kylmän puistatuksia jakelevien pyhimysten päivät. Puutarhuri Pötschken mukaan nämä kalseat herrat, Pankratius, Servatius ja Bonifatius, ovat tosin vuorossa vasta viikonloppuna, mutta ehkä nykykalenteri ei aivan vastaa vanhoja maanviljelijöiden viisauksia. Sää on tänä aamuna kolea ja harmaa, joten aion noudattaa anopin neuvoa. Hän on maalaistalon tytär ja innokas puutarhanhoitaja.

Kalseita pyhimyksiä odotellessa päätän jättää pyykinpesun ja keskittyä runouteen - pyykkiteline seisoo nimittäin juuri siinä, mihin olisi oivallista nostaa tomaattipurkit ja kukkalaatikot (joissa siis kasvatan metsämansikkaa). Päätään omistaa tämän viikon puutarha- ja kotirunoudelle, siinä ne hallayötkin kuluvat rattoisasti.

parvekemansikat
Viihtyvätköhän metsämansikat parvekkeella?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti