Viikon mietelause

"Tiedä mikä on elämässäsi tärkeintä ja järjestä päiväsi niin, että se varmasti myös toteutuu." - Aamun ajatus, Positiivarit -

perjantai 10. maaliskuuta 2017

Sateenkaaren värit

Olen sekä kirjaprojektin että mainostekstien puitteissa (enkä vähiten akryylimaalauskurssilla) päätynyt pohdiskelemaan värejä. Miten ne vaikuttavat ihmiseen? Miten niitä yhdistellään?

Nuorena pukeuduin enimmäkseen harmaaseen ja siniseen, toisinaan harmaa ja musta veivät voiton, kunnes tilalle tulivat beige ja suklaanruskea. Aika tylsää pitemmän päälle. Kaipa minun piti sairastua ja joutua terapiaan, ennen kuin aloin ymmärtää, että väreillä on merkitystä. Että ne saavat näkyäkin, jos siltä tuntuu.

Kerran työkaveri kertoi nähneensä unta, jossa minulla oli liehuva, turkoosi mekko. Sellaista sitten lähdettiin heti tilaisuuden tullen metsästämään. Ihan unen mekkoa vastaavaa vaatetta emme löytäneet, mutta turkoosin ja sinisen sävyisen hameen kuitenkin. Käytin sitä paljon, kunnes onnistuin kutistamaan sen pesukoneessa. Hameen pituus muuttui epäedulliseksi, joten maritin sen vaatekeräykseen. Sinivihreät sävyt tulivat kuitenkin elämääni jäädäkseen.

Olen ajatellut etsiä runoudesta värejä. Mitä värejä runoilijat mainitsevat teksteissään? En minä tiedä, en ole ajatellut siltä kannalta. Mieleen on painunut vain Montgomeryn Runotytöstä repliikki, jossa opettaja Herra Carpenter moitti Emilyä siitä, että hän on käyttänyt sanaa purppura kaksi kertaa samassa runossa. Ettäs kehtasikin.

Aion tässä kevään mittaan kirjoitella teille väreistä. Väri kerrallaan. Aloitan sitten vaikka siitä purppurasta, ensi viikolla.

Onko sinulla yhtä mieliväriä, joka on aina seurannut mukanasi, vai haluatko olla sateenkaaren kirjava? Miltä kotisi näyttää? Oletko järjestänyt kirjasti aakkosjärjestykseen vai värien mukaan? Tällaisista jutuista olisi hauska kuulla!


metsanhaltija_RU-17
Kirjoittajan alterego valmiina pyörähdykseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti