Viikon mietelause

"Tiedä mikä on elämässäsi tärkeintä ja järjestä päiväsi niin, että se varmasti myös toteutuu." - Aamun ajatus, Positiivarit -

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kolmas kerta kun örkit saavat turpiin

Mitä tehdä, kun televisiosta ei tule mitään kiinnostavaa ja jälkikasvu kyllästyy katsomaan tietovisailua? Koko perhe potee flunssaa, joten sohvaosastolla mennään. Ehdotin scifistä ja fantasiasta innostuneelle pojalleni, että katsotaanpa vanha kunnon Independence Day. Hän tiedusteli, onko se tarpeeksi jännittävä. Vastasin, että kun viimeksi olin katsonut sen, näin painajaisia. Ilmeisesti selitykseni täytti jännittävyyden kriteerit.

Independence Day on yksi niitä elokuvia, joita olen katsonut vain seuran vuoksi. Nyt jo kolmannen kerran. Flunssan takia voi päätyä katsomaan filmejä, joita ei ole aikonut katsoa koskaan uudestaan. Huokaus. Joskus toivon, että minulla olisi herkkä tyttölapsi, jonka kanssa voisin katsoa prinsessavideoita tai edes hyvin tehtyä draamaa. Ei auta, katsotaan sitten hyvin tehtyä science fictionia.

- Tuossa on se näyttelijä jonka minä tiedän, poika huudahtaa. Juttelimme jo aikaisemmin siitä, että kukas se näyttelijä olikaan. Hän tarkoitti Will Smithiä. Okei, myönnetään: ei mikään turha kaveri. Independence Dayssä hän vetää örvelöä turpiin ja sanoo: "Tervetuloa maapallolle!" Minusta se on hyvä kohtaus. Me tarvitsemme sankareita, jotka pelastavat meidät örkeiltä. Ja on elokuvassa muitakin hyviä ideoita. Parasta siinä on se, että kun koko maailmaa uhkaa Uhka, kaikki ihmiset, kansallisuudesta ja tukan väristä riippumatta, alkavat toimia yhdessä. Siitä me voisimme jotakin oppia. Mutta ensi kerralla kiitos sama idea ilman örkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti