Viikon mietelause

"Kaikilla matkoilla on salainen määränpää, josta matkustaja itsekään ei ole tietoinen." - Martin Buber -

lauantai 11. helmikuuta 2017

Neljäkymmentä

Neljäkymppiä lasissa, eikä yhtään runotuta. En oikein tiedä, miten suhtautuisin tähän uuteen ikäkauteen. Toisinaan vähän kolottaa, mutta eipä minulla ole ollut näin hauskaa pitkään aikaan. Ostin äkkiä vielä Elle-lehden ennen kuin täytin. Ihan niin kuin sitä ei voisi lukea yli 40-vuotiaana.

Muotilehtien lukeminen tuntuu turhamaiselta, mutta tiedättekö mitä - minua ei yhtään haittaa! Sellaisen lehden kyllä ajattelin peruuttaa, jossa on keksittyjä tarinoita siitä, miten joku tuli onnelliseksi tai petetyksi tai rikkaaksi tai jotain. Voisin kyllä kirjoittaa sellaisia ghost writerina, jos siitä maksettaisiin. Mutta en minä niitä enää jaksa lukea, siihen olen liian vanha.

Koska kukaan ei halunnut osallistua arvontaan (olikohan tehtävä liian vaikea?), aloin itse lueskella kirjaa, jonka olisin antanut palkinnoksi. Siinä Anna-Mari Kaskinen kirjoittaa:

Ole onnellinen nyt, 
kaikki mitä kauan hait, 
tässä on nyt elämäsi juhlahetki. 
Ole onnellinen nyt, 
kuinka suuren lahjan sait, 
kuinka rikas onkaan tämän päivän retki!

Mitä jos oltaisiin kiitollisia ihan vain siitä, että ollaan hengissä, elossa? Että voidaan lukea ja kirjoittaa blogeja ja runoja, katsoa elokuvia, piirtää, maalata muutakin kuin taivaanrantaa? Juuri nyt tuntuu, että siinä on ihan tarpeeksi.

Anna-Mari Kaskisen tuotantoa on esitelty vaikkapa Kirjavinkeissä.

westsidetiritomba_KH
Heppamuistoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti