Viikon mietelause

"Tiedä mikä on elämässäsi tärkeintä ja järjestä päiväsi niin, että se varmasti myös toteutuu." - Aamun ajatus, Positiivarit -

perjantai 2. joulukuuta 2016

Yöeläimiä

Minun lempilintuni on pöllö, ennen kaikkea komea tunturipöllö ja piskuinen helmipöllö. Nyt listaan on lisättävä myös tavanomaisempi lehtopöllö, sillä se valittiin Saksan vuoden 2017 linnuksi.

Pöllöllä ja runoilijalla on paljon yhteistä. Ne viihtyvät usein omissa oloissaan, nukkuvat mieluiten päivisin ja valvovat ja työskentelevät öisin. Ne tarvitsevat oman oksan voidakseen tarkastella asioita laajasta ja omintakeisesta näkökulmasta. Pöllöt ja runoilijat ovat yhtä aikaa sekä raadollisia että ihanan pehmeitä. Kun ne pääsevät vauhtiin, niiden lento on kaunista ja pehmeää.

waldkauz_zeichnung_von_RU
Lehtopöllö. Lyijykynä. RU -16

Lapsena yksi lempilauluistani oli Tenavakerhon laulukirjan Tuuli puita keinuttaa: - - Oksallansa uinahtaa pöllöpariskunta. Tuulen ääntä kuulevat, toisillensa huhuuvat, leikkiin yhtyy kaiku - - Ihanaa leikittelyä pehmeillä, suomenkielisillä vokaaleilla, tosi pöllöä! En tiedä, minne kirja on joutunut, mutta sanat ja sävel ovat jääneet mieleen.

Sukunimeni muuten tarkoittaa pöllömäistä tai pöllöihin liittyvää. Kaipa se sitten oli niin tarkoitettu, että iltamyöhään sanoja saalistava nainen ottaa puolisokseen Uhlig-nimisen miehen. Hyvää viikonloppua teille kaikille!

Löytyihän pöllörunokin lopulta, se on muutaman vuoden takaa.

Kiina-boikottiHalusin pöllön,
sillä pöllöt näkevät kaiken,
minutkin,
eivätkä puhu.
Etsin kauan, valitsin posliinipöllön
made in china ja söin sen kanssa
kiinalaisen pika-aterian: rapeaa kanaa,
sen serkkua,
hapanimeläkastikkeessa.
Sillä viikolla olin päättänyt
boikotoida kaikkea kiinalaista.
Siihen pöllö ei sanonut mitään.(C) Riikka Johanna Uhlig 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti