Viikon mietelause

"Tiedä mikä on elämässäsi tärkeintä ja järjestä päiväsi niin, että se varmasti myös toteutuu." - Aamun ajatus, Positiivarit -

perjantai 23. syyskuuta 2016

Runometsän lukuhaaste

Näitähän on monenlaisia, näitä lukuhaasteita. Yhtään en ole saanut vedettyä läpi, enkä luultavasti tätäkään. Mutta haastan siitä huolimatta kaikki kirjan ystävät lukemaan jokaisella aakkosella alkavan kirjailijan (sukunimen mukaan, paitsi islantilaiset) teoksen. Genre on vapaa, aika rajaton. :-)

Ajattelin aloittaa Risto Ahdin runokokoelmalla Vain tahallaan voi rakastaa. Olen sitä aiemminkin selaillut, nyt aion paneutua tarkemmin. Kerron sitten teillekin jotakin. Voin suositella myös yhtä lempirunoilijoistani, Tuomas Anhavaa. Minulla on hyllyssäni Runot 1951 - 1966, siinä on monenkin mallista tarkasteltavaa. Yksi mieleen jäänyt runo on sellainen, jossa runoilija on käynyt hautausmaalla, bongannut hautakivestä nimen ja kirjoittanut henkilölle elämän. Lukekaapa!

Jos tämän haasteen myötä löydätte jotakin jännää, erityisen liikuttavaa tai mielenkiintoista uutta tietoa, niin kertokaa minulle ja muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti