Viikon mietelause

"Tiedä mikä on elämässäsi tärkeintä ja järjestä päiväsi niin, että se varmasti myös toteutuu." - Aamun ajatus, Positiivarit -

perjantai 23. syyskuuta 2016

Kierrätyskertomus: Alan vaihdos

Tässä on viime päivinä kiertänyt facebookissa epämääräinen haaste: poimia lähinnä oleva kirja, sivu 52 ja sieltä viides lause, jota on virkkeeksikin epäilty, mikä on herättänyt keskustelua kielten ammattilaisten keskuudessa. Aiheestakin.

Kokeilin yhdistellä lukemiani lauseita ja virkkeitä. Pienin muutoksin niistä syntyi seuraavanlainen tarina:

Alan vaihdos


Joku tuntematon koputti ikkunaan. Raastinmylly oli nopea työväline suurten raastemäärien valmistuksessa, ja onneksi tämän lisäksi sai vielä möyriä keväät ja syksyt maanviljelijänä pellolla. Tiesin, että kaikki oli hyvässä tallessa, ajatukset eivät karkaisi.
Mutta he vastasivat: "Olemme nähneet unta, eikä täällä ole ketään, joka selittäisi unemme." Sitten näkö palasi - tyhjiö, tauko, ällistyttävä ja kasteenraikas rauha ja äänettömyys samalla kun Ringo ja minä seisoimme ratsailla olevien ja ratsailta nousseiden miesten ja hevosten piirin keskellä. "Tai jos oli itse niin heikkona", Ringo sanoi, "niin kuin minä keväällä, talven ränsistämänä..."
Hän ei tullut. Kummankin mielestä kyse oli periaatteesta. Kelpoisuusehdoissa tarkoitettua pätevyyttä vailla olevan päätoimisen tuntiopettajan epäpätevyysalennus määräytyi II luvun 8. pykälän mukaisesti, joka tuhoutui. Sen usko maailman hyvyyteen oli vahvistunut.
Sanoin Ringolle, että mitähän jos otettaisiin noilta päällepäsmäreiltä pollet ja ratsastettaisiin tästä vaivihkaa kohti auringon laskua. :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti