Viikon mietelause

"Tiedä mikä on elämässäsi tärkeintä ja järjestä päiväsi niin, että se varmasti myös toteutuu." - Aamun ajatus, Positiivarit -

perjantai 5. elokuuta 2016

Mietelauseita

Keräilin joskus aforismeja Princess-teepusseista. Liimasin mietelauseita päiväkirjaani, kun en viitsinyt siihen juurikaan kirjoitella. Mitä järkeä on kirjoittaa, jos kukaan ei lue? Ja toisaalta taas, jos joku kumminkin lukee, niin eihän siellä sitten voi syvimpiä salaisuuksia paljastaa.

Princess on vaihtunut yogi-teeksi, ja mietelauseita löytyy muualtakin, kuten Love-Chock patukoista, naistenlehdistä, luovuuslehdistä ja tietysti pinterestistä. Niin ja tumblrista. Ja facebookista. Oikeastaan koko maailma on täynnä sanontoja ja aforismeja. Parhaita olen kirjoittanut muistiin tai ripustanut pinterest-tauluihini, muutaman teepussi(tekee mieli kirjoittaa t-pussi...)lappusen ja LoveChock-paperinkin olen säästänyt.


Kun sytytät valon, muutkin löytävät katkaisijan. Tai tulitikut. Sellainen on majakkaefekti. Rumuus niin kuin kauneuskin on katsojan silmässä, sanotaan yhdessä teepussin aforismissa.


Jonka sydän on avoin kauneudelle, 
se huomaa kaunista kaikkialla. 
- Princess-teepussi - 


Maailmasta löytyy yhtä ja toista kaunista ja ihanaa, kun vain katsoo. Ei vain vilkaise, vaan todella katsoo. Kuuntelee. Antaa itsensä viehättyä maailmassa olevasta kauneudesta ja hyvyydessä. Tuntee syvää rauhaa. Se, niin kuin hermostuneisuuskin, tarttuu helposti myös toisiin (majakka on sammuksissa, sattuu yhteentörmäyksiä).


Franz Kafkalta haluan siteerata kahtakin mietelausetta:

Parhaita kirjoja ovat ne, joita voimme tarpeen tullen kirjoittaa itse. 

Tiet syntyvät, kun niitä kulkee.


 :
Alteregoni Robinia kirjoittaa silloin tällöin saksaksi: Paras tie johtaa minuun itseeni. Lisää saksankielistä runotuotantoa löytyy sinisen sulan blogista.

Tee yksi ihminen onnelliseksi joka päivä, 
vaikkapa se olisit sinä itse. 
- Princess-tee -

Sain joskus kortin, jossa on kaunis, sinertävän sumuinen islantilaismaisema ja kaksi pörröturkkista hevosta. Kortin takapuolella lukee:

If you love your children, 
give them horses. 
- Ernest Hemingway - 


Entisenä hevostyttönä minulla ei ole Hemingwayn lausumaankaan mitään lisättävää. Suosikkini on kuitenkin Kafkan Die Wege entstehen dadurch dass man sie geht. Tiet syntyvät, kun niitä kulkee. Toivon, että löydän oman tieni, ja että sinäkin löydät omasi. Hyvää matkaa!

1 kommentti:

  1. Kauniita. Kiva idea toi.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista