Viikon mietelause

"Kaikilla matkoilla on salainen määränpää, josta matkustaja itsekään ei ole tietoinen." - Martin Buber -

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kuuden sanan tarinoita

Ernest Hemingway istui baarissa ja päätti lyödä kavereidensa kanssa vetoa, että hän onnistuisi kirjoittamaan kokonaisen tarinan kuudella sanalla. Kaikki panivat pottiin kymmenen dollaria. Ernest kirjoitti: For sale: baby shoes, never worn. Hän voitti vedon ja tuli keksineeksi uuden tekstilajin, six word stories. Ei mikään helppo laji muuten, mutta kannattaa kokeilla. (Skriva 1/2016)

Ruotsalainen Skriva-lehti järjesti Göteborgin kirjamessuilla kilpailun kuuden sanan tarinoista. Parhaat julkaistiin lehdessä. Minun suosikkini on, jos nyt saan sitä tässä ilman lupaa lainata, ja pyydän anteeksi jos en saa (kuuden sanan tarinasta on vaikea lainata vain osaa), Eva-Tea Lundbergin tarina: Tre dagars tystnad. Telefonen: "Från polisen". Dekkari, trilleri, rakkauskertomus? (emt.)

Minulla ei tahdo runosuoni sykkiä kesäaikaan, mutta kuuden sanan tarinoita voisi koettaa kirjoittaa, ihan vain harjoituksen vuoksi sekä uteliaisuudesta. Olisi kiva kuulla, jos teillä muillakin on kuuden sanan tarinoita tai muita juttuja, joissa vähin sanoin ilmaistaan paljon. Samalla ihmettelen ja valittelen, miksei Suomessa tai suomeksi ilmesty Skrivan kaltaista lehteä, joka on tarkoitettu luovan kirjoittamisen harrastajille.

Tässä muutamia yritelmiäni:

Pyykkipäivä. 
Valkoisessa t-paidassa 
oli musta hius.

Valtakuntien rajalla 
rakastuneet agentit
vakoilivat toisiaan.

Itkin niin että orkideaan kypsyi kukka. 

Hevonen karkasi tielle
joka johti alkuun.

Tiskit kaatuivat, 
viimeisen kerran 
surisi kärpänen. 


Jos sinullakin on kuuden sanan tarinoita ja haluaisit jakaa ne muillekin, voit lähettää niitä Runometsään osoitteella riikka-uhlig(kissanhäntä)t-online.de. Lupaan lukea ne ja julkaista kiinnostavimmat blogissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti