Viikon mietelause

"Kaikilla matkoilla on salainen määränpää, josta matkustaja itsekään ei ole tietoinen." - Martin Buber -

tiistai 26. tammikuuta 2016

Kirjasuhdanne

Vein Suomessa käydessäni kaksi kirjaa kierrätykseen, tosin toinen niistä ei ollut minun kirjani, vaan äidin. Otin tilalle yhden, ja ostin lisäksi seitsemän. Ei tätä nyt varsinaisesti voi kutsua deklutteroinniksi. Puolustuksekseni on sanottava, että kirjat ovat sentään käytettyjä, ja että yksi kirjoista on osoitemuistio. Ikävä kyllä siinä ei ollut yhtään osoitetta valmiina: olisin ollut utelias tietämään ihan vieraittenkin ihmisten osoitteita.

Kannustava ruotsin opas
Perustelen kirjaostoksia myös sillä, että ne ovat minulle työ- ja opiskeluvälineitä. No, eivät romaanit ehkä, ellei joku satu tilaamaan minulta kirja-arvostelua, mitä sattuu perin harvoin. Tällä kertaa en löytänyt kiinnostavia sanakirjoja, mutta löysin sen sijaan Nykyruotsin preppauskirjan sekä valikoiman postmodernia tanskalaista runoutta, minkä aivan ehdottomasti tarvitsen opiskelumateriaaliksi, kun aloitan helmikuun lopulla tanskan kielen alkeiskurssin. :-)

Ruotsin preppauskirjassa muuten kuvaillaan sitä, miten huonosti suomalaiset ääntävät ruotsia. Opiskelijoiden kannustukseksi kerrotaan lisäksi, että riikin ruotsin intonaatio on niin vaikea, etteivät ulkomaalaiset voi oppia sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti