Viikon mietelause

"Tiedä mikä on elämässäsi tärkeintä ja järjestä päiväsi niin, että se varmasti myös toteutuu." - Aamun ajatus, Positiivarit -

torstai 17. joulukuuta 2015

Kirja kirjassa

Olen myynyt vanhoja kirjojani kirjan tai pari kerrallaan, mutta myös ostanut uusia tai päätynyt vaihtokauppoihin. Sillä tavalla täyteen kirjahyllyyn ei ikävä kyllä tule lisää tilaa. Aloitin hyvissä ajoin ennen joulua declutter-projektin, josta kirjoitan Täti Vihreän blogissa. Tänään kasasin reppuuni kirjoja, jotka eivät sanottavammin kiinnosta minua tai joista minulla on kaksoiskappaleet. Ajoin lautalla Dahme-joen yli Wendeschlossiin, jossa on lähin kirjojen kierrätyspiste. Tarkoitukseni oli jättää kaikki kuusi kirjaa suuren Kirjan sisään, mutta hyllyt olivat niin täynnä, että minun oli otettava kolme kirjaa pois, ennen kuin omani mahtuivat sinne. Mielestäni reissu oli kuitenkin onnistunut: 6:3 on varsin hyvä vaihtosuhde, jopa declutter-hengessä.

Foto: Riikka Uhlig 2015
Kirjojen Maatuska, Berliini-Wendenschloss


Valitsin Kirjan sisälmyksistä Hemingwayn Der alte Mann und das Meer (Vanhus ja meri), vaikka en erityisemmin pidä haista enkä suurista kaloista. Kirja on kuitenkin houkuttelevan ohut - uskoisin jaksavani lukea sen saksaksi. Sitä paitsi Hemingwayn klassikot kuuluvat jokaisen kirjallisuusharrastajan hyllyyn. Otin mukaani myös Jules Vernen Maailmanympäri 80 päivässä saksankielisen laitoksen. Ajattelin, että mieheni voisi lukea sen pojallemme iltasaduksi. Kolmas kirja, johon tartuin, on nimeltään Lexikon der Völker und Kulturen vuodelta 1972. Siinä esitellään sanoin ja kuvin, millaisia ihmisiä maapallolla asuu. Minulla on taipumus keräillä sanakirjoja. Osin se johtuu kääntäjän työstäni, mutta osin ihan vain siitä, että lueskelen niitä mielelläni. Aiemmilta kirjankierrätysretkiltä mukaani on tarttunut vanha saksalainen lääketieteen sanasto, Jokamiehen sivistyssanasto sekä Konsertissa kävijän opas. Kaikkia on tullut selailtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti